«BADBOY TROND EINAR FREDNES» AV JØRN LIER HORST

mHorst%20Frednes%20-%20BADBOY%20HØY[1]«Trond Einar Frednes ble i politikretser ansett som en av Norges farligste menn. Han startet sin kriminelle løpebane tidlig på 90-tallet samtidig med at Jørn Lier Horst begynte som ung politimann. De to har fulgt hverandre gjennom mange år – på hver sin side av loven. Frednes kontaktet Horst. Han hadde bestemt seg for å fortelle hele sin historie -ærlig og usminket.» (omtale fra forlaget).

I boka følge vi Trond Einar Frednes liv mot å bli en av de verste og hardeste kriminelle i landet. Historien hans er vond. Det er grusomme detaljer, og det er fælt å tenke på at handlinger som dette fremdeles skjer rundt om i landet. I boka forteller han om sin voldelige far og fraværende mor. Han begynte tidlig i ungdomsårene med kriminalitet, og har store deler av livet spredd frykt og smerte i sin torpedovirksomhet. Hvordan gikk det så galt?

Mesteparten av boken består av Frednes’ skildring av sitt liv som yrkeskriminell. Innimellom avbrytes fortellingen av Horst som skriver sine paralleller og erfaringer som politietterforsker, og hvordan han opplevde dette på rette siden av loven.

Dette var en vond bok å lese, den er kontant i språket, og gir leserne et ufyselig bilde på alle grusomheter som Trond Einar Frednes har vært med på. Han har nå lagt sin som kriminell fortid bak seg, og holder foredrag for ungdom om livet sitt.

 

Dette innlegget ble publisert i Anbefalinger, Faglitteratur. Bokmerk permalenken.