«Anton og andre uhell» av Gudrun Skretting

Anton og andre uhell

Anmeldt av Janne: 

Ellevill humor, om forelskelse, vennskap og andre katastrofer. 11-16 år

Historia er ikke morsom i det hele tatt. Anton bor aleine med far, mor er død, hun ble overkjørt av 15 bussen som kom 3min for tidlig ved et uhell. Når Anton er 12 år gammel får han høre av far, mens de står og lapper en sykkelslange med hull på, at Anton også egentlig er et uhell p.g.a. et hull i en gummi.

Antons bestevenn Ina mener at pappa kanskje er litt deprimert og trenger ei dame, for da ville han sikkert forstå at Anton ikke var et uhell, men selve meningen. Ine har også problemer på hjemmebane, da mor og far krangler mye og Ine er redd for at skal skilles. Dette samtidig  med at hun og Anton prøver å fikse dame til Antons far. Først melder de han på strikkekurs, men det blir helt håpløst da Ulla nesten flytter inn og nesten kveler de med kos, boller og strikking. Så må de prøve å bli kvitt henne igjen uten at pappa merker noe. Så sender de ut en melding på butikkene om en kjekk mann på 40 år, som er snill og grei og interessert i dame. Anton og Ine får 12 svar med navn og tlf nummer. Disse navnene gir de til far –han blir glad – han skal nemlig holde kurs om hyttetoaletter som han selger, og tror dette er damer som har meldt seg på dette kurset.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Anbefalinger, Barn og unge. Bokmerk permalenken.