«NÅR DET MØRKNER» AV JØRN LIER HORST:

97882054979861Ny bok om William Wisting, men likevel en litt annerledes bok. Dette er den ellevte boka om Wisting, men i denne går vi tilbake til når Wisting begynte i politiet og hvordan dette har formet han til å bli den etterforskeren han er i dag. Tvillingene er i denne boka nyfødte og kona Ingrid er lever fortsatt. Han strever litt med samvittigheten i forhold til det å være småbarnsfar og jobben i politiet.

I denne boka skjer det et brutalt ran og en dramatisk biljakt gir Wisting mer smak på etterforskerlivet, men han må overlate etterforskningen av saken til sine mer erfarne kollegaer. Tilfeldigheter fører imidlertid til at Wisting snart får sin egen sak. En forespørsel fra en venn leder til en forfallen låve. Her finner de en gammel bil med kulehull som viser seg å være sentral i en uoppklart kriminalsak fra 1920-tallet. I god, gammeldags detektivånd må Wisting lete i gamle aviser og arkiver for å finne ut hva som skjedde før bilen endte i låven.

Dette er en «kortroman» og et litt annerledes møte med William Wisting. Boka kunne ha vært mye lengre. Den sluttet altfor fort. Men en god bok. For de som ikke har lest de andre bøkene er dette en fin vekker til å lese resten av serien.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Anbefalinger, Krim. Bokmerk permalenken.