«FARGEN PÅ HIMMELEN» AV AMITA TRASI:

Fra bokas bakside:
«India 1986: Ti år gamle Mukta har kommet i den alderen at hennes skjebne – å bli tempelprostituert – skal oppfylles. I et forsøk på å slippe unna, blir hun sendt til en familie i Mumbai for å være hushjelp. Der blir hun kjent med datteren i huset, den åtte år gamle Tara.

Det oppstår et nært vennskap mellom de to jentene, men en kveld blir Mukta kidnappet, og ikke lenge etterpå flytter Tara og faren hennes til USA. Et nytt liv i Los Angeles venter, men Tara kommer aldri over tapet av sin beste venn.

Noen år senere reiser Tara tilbake til India for å spore opp Mukta. Jakten leder henne til en brutal verden av menneskehandlere, og Tara begynner også å avdekke godt bevarte hemmeligheter i hennes egen familie».

Dette er en kjempegod bok, den er spennende, hjertevarm og trist på samme tid. Det er en sterk bok om sterke vennskapsbånd. Den får fram masse følelser hos leseren. Dette er forfatterens debutroman, så da må man bare håpe på at det kommer flere bøker fra denne forfatteren.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Skjønnlitteratur. Bokmerk permalenken.