«MAGDALENAHUSET» AV RITA ASLESEN

Handlingen i denne boka foregår i Mandal, altså en ekte sørlandskrim.

Renate Minde er politi i Bergen. Hun har nettopp hatt et ekteskapsbrudd. Hun befinner seg derfor på et sårbart sted i livet da hun får telefon fra tanten sin i Mandal. Fortvilet ber tante Magdalena, som har vært misjonær, henne komme med en gang. Drevet av dårlig samvittighet for ikke å ha besøkt tanten på lenge får Renate fri på jobb og reiser til Mandal. Vel fremme finner hun tanten overfalt utenfor huset. Det blir starten på en etterforskning rundt hva som har skjedd med henne. Mens tanten ligger i koma på Sørlandet sykehus, samarbeider Renate med det lokale politiet og leder for etterforskningen  Trond Kleven.

Renate vokste opp i tantens hus, «Magdalenahuset» i Mandal, men etter at moren tok livet av seg da Renate var 18 år, skaper det vonde minner å være i huset. Men under etterforskningen må Renate ta tak i gamle minner. Fortid møter nåtid, og mørke familiehemmeligheter kommer fram.

Det skal arrangerer jubileum på godset Risøbank. Lord Salvesens oldebarn er hedersgjest. Hun har denne kvelden lovet å avsløre en familiehemmelighet, noe ikke alle er like begeistret for.

Vi møter naboene til Magdalena. Der har blant annet han ene hatt en hofteoperasjon og vært på opptrening på Eiken rehabiliteringssenter, vi møter en hyggelig og hjelpsom bibliotekar. Og Lord Salvesen hadde i tillegg en jakthytte i Åseral, som også er blitt nevnt, (Lordehytta).

Bra bok, vel verdt å lese. Kanskje kommer det flere bøker om Renate Minde og Trond Kleven. Kan jo håpe på det. Gøy med en Sørlandskrim der både Eiken og Åseral er nevnt. Og ellers mange kjente steder i Mandalsdistriktet.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.