SIV RINGDAL KOMMER TIL EIKEN TORSDAG 11. OKTOBER KL. 18.00 OG PRESENTERER SIN NYE BOK: «PÅ HØYE HÆLER I AMERIKA»

Siv Ringdal, kjent for bøkene «Det amerikanske Lista» og «Lapskaus Boulevard», kommer med ny bok høsten 2018 med tittelen «På høye hæler i Amerika». Hun presenterer denne boka på biblioteket i Eiken torsdag 11. Oktober kl. 18.00. Det blir også utstilling av klær, hatter, sko og andre ting som folk fra Hægebostad og Eiken har hatt med seg hjem, eller fått fra Amerika på 50- og 60 tallet.

I boka forteller hun om hvordan mange unge, ugifte kvinner fra Agderfylkene opplevde det å dra til USA de første tiårene etter andre verdenskrig, hvordan de raskt la om klesstilen og hårfrisyren til amerikansk mote og kultur. De brukte leppestift, tok permanent og fikk klippet håret kort. De levde med storbypuls, varehus og elektriske produkter. På høye hæler i Amerika erfarte kvinnene en ny form for selvstendighet – og frihet. Mange vendte hjem til Norge, og tok skikkene med seg.

Enkel servering! VELKOMMEN!

Arr. Biblioteket med støtte fra Vest-Agder fylkesbibliotek.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.