«1793» av Niklas Natt och Dag

Høsten 1793 blir et lik funnet i Fatburen i Södermalm, innsjø forurenset av byens søppel. Den døde har verken armer eller ben, men skadene er ikke av nyere dato.

Cecil Winge har vært Stockholms politikammer behjelpelig med sitt intellekt før. Nå skranter helsen, men det er umulig for ham å ikke gjengjelde en tjeneste. Tiden er knapp, og vinteren skal bli den vanskeligste Stockholm har hatt på mange år.

Forfatteren med det fantastiske navnet Niklas Natt Och Dag vant med «1793» Svenska Deckarakademins pris for beste debut i Sverige i fjor. Boken er da også langt på vei en litterær tour de force, der absolutt ingenting holdes tilbake når det gjelder skildringer av hva mennesker drevet av hat og sadisme er i stand til å gjøre mot hverandre.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt, Anbefalinger, Krim. Bokmerk permalenken.