«Hengte hunder» av Jens Henrik Jensen

Forlagets omtale:
Niels Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jegerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til mareritt. 
Etter et nattlig besøk på et middelalderslott i skogens utkant blir han mistenkt for drapet på slottsherren, en tidligere ambassadør og grunnlegger av en innflytelsesrik tankesmie. Politiets etterretningstjeneste dukker påfallende raskt opp, og før den pressede krigsveteranen vet ordet av det, er han virvlet inn i etterforskningen av en rekke gåtefulle drapssaker, som tilsynelatende kun har en ting til felles: hengte hunder. Hovedmistenkt er Oxen selv, den eneste måten å frifinne seg på er å finne den skyldige. 
«Hengte hunder» er første boka i en triologi om Niels Oxen. Har du ikke lest disse kan du glede deg 🙂
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.