Serie: Breaking bad

Breaking badDen ultimate serien som fanger deg inn med et strupetak allerede ut i de første minuttene, og slipper deg ikke løs igjen før etter femte sesong, 62 episoder. Ufrivillig, og etterlater seg et monstrøst tomrom.

Har du ennå ikke sett den, sier du? Kanskje til ditt eget beste. Men serie-genren har revolusjonert seg selv de siste årene, og smeller her til med et prakteksemplar. Skulle du ved en tilfeldighet rote deg bort i denne, slik jeg gjorde, kan jeg ikke love deg at du ikke vil angre, men jeg kan love deg at du kommer til å elske den!
Kjemilæreren Walter White (Bryan Cranstone) lever et gjennomsnittlig familieliv som brått blir snudd på hodet da han får påvist uhelbredelig lungekreft. Han bestemmer seg for å gjøre alt i sin makt for å sikre familien en trygg økonomi etter sin død. Walter tar kontakt med sin tidligere elev, Jesse Pinkman (Aaron Paul), og starter på en reise ingen kommer ut av med uskylden i behold. Walter roter seg inn i et kaotisk nett av avgjørelser og handlinger som til slutt etterlater ham «on the point of no return».  Serien skildrer mesterlig livets bitterhet, løgner, selvoppholdelse og seiere. Glitrende tredimensjonale karakterer er finurlig filtrert sammen og gir stadig uventet driv i handlingen. Dialogen er intelligent og plausibel. Handlingen blir progressiv mørkere, farligere, stadig mer skitten og voldelig for hver episode. Karakterene vokser, endrer seg, lærer og feiler. Ganske likt det vi alle driver med. Dog ramler du over usannsynlige elementer nå og da, men som Dr. House sa, hvilken TV-serie i verden presenterer virkeligheten slik den egentlig er? Regissør Vince Gilligan har laget en suggererende avhengighetsskapende serie, du bare må se til siste slutt. God fornøyelse!

 

Dette innlegget ble publisert i Film. Bokmerk permalenken.