Slik låner du

Lån, reserver og forny:

Ved bestilling og reservering på nett, logger du inn på bibliotekets Websøk. Disse finner du under fanen «Boksøk».
Brukernavn er nummeret som står på lånekortet ditt.
Passord/pin-kode får du av biblioteket.
Når du er logget inn her, kan du se hva du har av lån, samt sende forespørsel til biblioteket om fornyelse.

Fjernlån/Norgeslån og fjerninnlevering:

Bibliotekene i Norge tilbyr fjernlån. Altså at ditt lokale bibliotek kan bestille inn det biblioteket ikke har i egen beholdning. Det er fullt mulig for deg å bestille dette selv, via nettstedet Samsøk. Her kan du velge hvilket bibliotek du vil ha det sendt til. For å bestille selv, forutsetter det at du har nasjonalt lånekort. Når du er innlogget i Samsøk, kan du se innleveringsfrister, samt fornye lånene dine selv.

I tillegg tilbyr bibliotekene fjerninnlevering. Det betyr at du kan levere inn det du har lånt på hvilket som helst bibliotek i landet. Det betyr at reiser du på ferie til Lofoten mens boka du har med deg må leveres inn, går du til nærmeste bibliotek og leverer den der.

E-lån:

Bibliotekene i Agder startet med e-lån oktober 2013. På nettsiden Bibliotek24 får du hjelp og informasjon, samt kan søke og låne de e-bøkene i beholdningen. For å kunne gjøre dette, forutsetter det at du har nasjonalt lånekort.

Nasjonalt lånekort:

Spør på ditt lokale bibliotek, så lager de et nasjonalt lånekort til deg.Du må oppgi fullt navn, adresse, fødsels- og personnummer. Dette blir oppbevart ihht. lov om behandling av personopplysninger.